fbpx
Home Tempat Menarik "New Zealand Malaysia" Ada Di Desa Cattle Dairy Farm Kundasang

“New Zealand Malaysia” Ada Di Desa Cattle Dairy Farm Kundasang

“New Zealand Malaysia” Ada Di Desa Cattle Dairy Farm Kundasang

"New Zealand Malaysia" Ada Di Desa Cattle Dairy Farm KundasangBertempat di Tanah Tinggi Mesilau, Kundasang! Desa Cattle atau di panggil Desa Farm adalah sebuah ladang ternakan tenusu yg dikatakan mempunyai suasana seperti berada di luar negara!

 

Terletak kira-kira 100km dari Kota Kinabalu, mengambil masa kira-kira 2 jam 30 minit hingga 3 jam perjalanan. Anda juga boleh memilih untuk mendapatkan teksi atau bas atau menyewa kereta.

 

Kredit-SyafiqahHashimxoxo

Dibuka setiap hari dari 8am – 5pm, dengan bayaran hanya RM5 untuk dewasa dan Rm4 untuk kanak-kanak, Masuk dan ambil gambar pemandangan sepuas hati landskap New Zealand Sabah.

 

Desa Dairy Farm yang terletak di kaki gunung Kinabalu di Tanah Tinggi Mesilau Kundasang, Sabah kini kian menjadi pilihan para pelancong dalam dan luar negara untuk menikmati permandangan indah malah beriklim sejuk.

kredit-kandratravelandtour

Selain itu pelawat yang mengunjungi Desa Farm boleh rasa produk segar mereka seperti susu segar, puding dan aiskrim gelato yang sangat sedap!

 

 

Bukan sekadar melihat permandangan yang indah dan cantik tapi anda juga berpeluang menikmati pelbagai jenis susu segar dan aiskrim yang sedap buatan orang tempatan yang terjamin kesedapannya.

 

kredit-askelvin

 

Desa Cattle (Sabah) Sdn. Bhd. 
Mesilau Highland, Kundasang, Ranau, Sabah.

http://www.facebook.com/desacattlefarm
http://www.desaplus.com/

 

Feedback Tripadvisor